Sluiten
logo Globaland XL

Spellen

Catalogus

Globaland XL is een combinatie van een interactief simulatiespel en een aantal creatieve spelopdrachten. Leerlingen en studenten besturen in groepen een eigen land in een virtuele wereld: Globaland. Tijdens de verdienspellen kunnen groepen Globa's, de munteenheid van Globaland, verdienen. Die Globa's kunnen ze vervolgens tijdens de verdeelrondes gebruiken om hun land te verbeteren.

Simulatiespel

In het land dat groepen besturen is vanalles mis. Er is bijvoorbeeld geen goede infrastructuur, de werkloosheid is hoog en veel kinderen gaan niet naar school. Groepen komen voor allerlei dilemma's te staan, zoals belastingen heffen, sparen en lenen, budgetten toekennen, beleidskeuzes maken en samenwerken met andere landen. De keuzes worden ingevoerd in de speciale Globaland XL-app. Op alle keuzes krijgen de groepen feedback via teksten en indrukwekkende foto's. De verdiende punten bepalen de plek op de ranglijst.

Escape route

Wereldwijd zijn tientallen miljoenen mensen op de vlucht. Wat betekent het om te moeten vluchten? Volg met je team het verhaal van een gezin op de vlucht. Samen met hen doorloop je alle obstakels die zij voor, tijdens en na de vlucht meemaken. LET OP: dit spel wordt gespeeld in een gymzaal of grote ruimte van minimaal 21 bij 12 meter. Bekijk Detectives als mogelijke vervangende opdracht.

Ghetto Radio

Over de hele wereld worden mensenrechten geschonden. Radiozender Ghetto Radio organiseert een Protest Contest waarbij bands voor zes belangrijke mensenrechten opkomen. Elke band verdiept zich in één van de thema's, schrijft een protestsong en zingt het lied live in de studio van Ghetto Radio.

Movie factory

We dragen allemaal weleens een spijkerbroek. Maar waar komt deze eigenlijk vandaan? De spijkerbroek maakt een lange reis voordat hij in onze winkels terechtkomt. De film Behind The Jeans neemt je mee naar de plekken waar jouw spijkerbroek gemaakt wordt. Maar de film is nog niet af. Elk team speelt in de filmstudio één van de ontbrekende scènes over de oneerlijke wereld van de kledingindustrie.

Filmquiz

Stille rampen zijn problemen die bijna nooit in het nieuws komen. Neem een kijkje in het leven van jongeren van over de hele wereld en ontdek de moeilijkheden waar zij dagelijks mee te maken hebben. Test je kennis over onderwerpen als kinderarbeid, kinderprostitutie en kindhuwelijken.

Detectives

Een bevriende familie van een detective moet noodgedwongen vluchten. Een van de gezinsleden overleeft de vlucht niet. Ga samen met hem en je team op onderzoek uit en kom erachter wie er is doodgegaan, waar de persoon is gestorven en wat de doodsoorzaak is. Een creatieve combinatie van bekende spellen zoals cluedo, pictionary en memory.